Normipäivä

Mitä sä edes teet kaikki päivät?

Exactly.

Kun yhtäkkiä ei tarvitsekaan herätä joka arkipäivä kuudelta töihin, voi elämä helposti lipsua laiskottelun puolelle. Omalla kohdallani olen siitä onnekas, että pystyn vielä kuukauden verran suhtautumaan työttömyyteen “lomana”. Raha-asioista ei tarvitse huolehtia, kun edellisestä työstä tulee viimeinen palkka muhkeine lomarahoineen tässä kuussa. Tarkoittaako tämä “lomailu” myöskin sitä, että lepäisin laakereillani? Ei laisinkaan.

Vaikka lomailua onkin kestänyt jo pari viikkoa, on päiviini muodostunut selkeä rutiini. Se, että useimmin ei ole syytä laittaa herätyskelloa päälle, ei tarkoita sitä, että nukkuisin puoleen päivään. Heräänkö aamuvarhain? En – myönnettäköön.

Tavallinen päiväni kuluu yleensä seuraavanlaisesti:

Joka toinen päivä lähden aamupäivällä salille, jotta saan treenata ruuhka-aikojen ulkopuolella. Pidän itse tärkeänä omasta hyvinvoinnista huolehtimista, joten nyt kun aikaa on, käytän sitä hyväkseni ja vietän salilla aikaa non 1,5 tuntia. Kotiin päästyäni, syön lounaan ja avaan tietokoneen. Siitä alkaakin jo hyvin hioutunut prosessi.

Niinä aamuina, kun en mene salille, päivä alkaa hitaalla aamupalalla ja koneen avaamisella. Ensimmäisenä selataan LinkedIn. Mitä on tapahtunut, mitä töitä tarjolla ja verkostoidutaan mahdollisuuksien mukaan lisää. Seuraavaksi avautuvat mol.fi, oikotie, sekä Baronan ja Academic Workin työsivut. Käyn ilmoituksia läpi, poimin sieltä kiinnostavat ja lopuksi seulon läpi vielä ne, joihin kokemus riittää.

Lista ihmisenä, omaan excel-tiedoston, johon merkkaan kaikki potentiaaliset työpaikat. Aamupäivän etsinnän tulokset merkataan myös listaan ja hakuilmoitusten nettisivu tallennetaan selaimen “Työpaikat” kansioon. Merkkaan aina haun deadlinen exceliin, jotta pystyn hieman priorisoimaan milloin laittaa hakemus mihinkin paikkaan. Odotan lopulta aika harvoin viimeiseen päivään ja yleensä hakemus tulee laitettua sisään noin viikkoa ennen haun päättymistä. Poikkeuksiakin on – kun paikka todella iskee, hakemus lähtee vetämään välittömästi.

Luotan enemmän hakemusten laatuun kuin määrään, minkä takia tavoitteeni on lähettää joka päivä vähintään yksi hakemus. Kuulostaa yksinkertaiselta eikö vain? Tähän ei kuitenkaan kannata tuudittautua, sillä työnhakeminen menee melkein osa-aikatyöstä. Päivästäni menee useampi tunti sopivien paikkojen etsimiseen. Lisäksi, vietän melko paljon aikaa hakemuksieni täyttämiseen. Hakemuskirjeeni räätälöin jokaista hakemaani paikkaa varten uusiksi. Nopeammin saan tehtyä englanninkieliset hakemukset. Jostain syystä omien vahvuuksien esille tuominen on helpompi muotoilla.

Kun päivän “työt” on tehty, jätän aikaa tälle blogille. Joskin, myös tätä varten löytyy lista tulevista kirjoitettavista aiheista. Kaipa siis tämän kirjoittamisenkin voi laskea päivän työsaldoon. Innostun helposti erilaisista projekteista, olkoon kyseessä sitten tämän kuukauden tipaton yhdistettynä kasvisruokavalioon tai uuden tv-sarjan löytäminen ja kaikkien jaksojen katsominen putkeen. All in all, päivät saa täytettyä helpostikin, mutta sisällöllä on suuri merkitys ja tärkeintä on löytää rutiini ja balanssi eri tekemisten välillä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s