“Minusta tulee isona…”

Ekonomi. Said no one ever.

Pienestä pitäen aikuisten lempikysymyksiä on: “Mikä sinusta tulee isona”. Olen varmaan yksi niistä monista, joista piti tulla eläinlääkäri. Niin siis PITI. Jo yläasteen opo-tunneilta asti meidän tulisi saada pieneen päähämme mahtumaan ajatus siitä, mitä haluamme isona tehdä. Entä jos valitsen väärin? Entä jos en vielä 25-vuotiaanakaan tiedä mitä tarkalleen ottaen haluan tehdä?

Eläinlääkäri. Lääkäri. Näyttelijä. Lääkäri. Ekonomi.

Suurinpiirtein näin se taisi mennä. Ala-asteella halusin lääkäriksi. Seiskaluokalla olin kuitenkin satavarma, että haluan näyttelijäksi, ja lukion jälkeen alkaisi TeaKiin haku. Tätä varten hain Kallion lukioon – jotta pääsisin purkamaan luovuuttani. Lukiossa huomasin kuitenkin, että sama haave oli aika monella. Ja he halusivat sitä PALJON. Paljon enemmän kuin minä, joten siirryin takaisin lääkäriksi haluavaksi. Seuraava ongelma olikin sitten siinä, että kemia, biologia, fysiikka ja pitkä matematiikka eivät koskaan kuuluneet suosikkeihin. Ja kurssit jäivät pieneen. Joten mitä tehdä, kun ei tiedä mitä haluaa tehdä? Yksinkertaista: hae kauppikseen.

Valmistumisen kynnyksellä olin kuitenkin saman vanhan ongelman edessä. Oma suuntautumisvaihtoehtoni oli yhdistelmä strategista markkinontia, kansainvälistä liiketoimintaa sekä teknologia- ja innovaatiojohtamista. Lisätään vielä joukkoon HR:n ja viestinnän sivuaineet niin paketti on valmis. Valmiuksia olisi vaikka mihin, mutta nyt minun pitäisi päättää mitä OIKEASTI haluan tehdä isona.

Koska en pysty tarkalleen sanomaan jotain tiettyä ammattia tai alaa mikä kiinnostaa, olen hyödyntänyt erilaisia urasuunnittelusivustoja sekä usein kysyttyjä työhaastattelukysymyksiä ja ryhtynyt muodostamaan niistä itselleni selkeämpää kuvaa urahaaveistani. Ja vinkkinä muillekin; oheisen tyyppinen lista kannattaa tehdä, sillä se helpottaa niin töiden haku kuin haastatteluvaiheessa.

Minä työntekijänä

Vahvuudet top 3:

 1. Organisointitaidot: kyky hahmottaa laajoja kokonaisuuksia yksityiskohtia unohtamatta. Pystyn pitämään langat käsissä ja keskittyä useampaan projektiin samanaikaisesti. Listojen avulla pystyn varautumaan ja palautumaan nopeasti yllättävien tilanteiden sattuessa.
 2. Sosiaalinen luonne: kyky tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, loistava tiimityöntekijä. Ryhmässä mukaudun erilaisiin rooleihin, mutta en pelkää ottaa johtavaa asemaa tarpeen tullen.
 3. Can do -asenne: kyky saavuttaa tavoitteet annetussa ajassa. Joustavuus työn suhteen ja valmis antamaan 110% joka tilanteessa. Tervettä kilpailuhalua ja kunnianhimoa, mitkä antavat draivia tekemiseen.

 

Kehityskohde:

 1. Kehityskohtien löytäminen: välillä ihminen on sokea omalle työlleen.

 

Mikä kiinnostaa?

 • Markkinointi: markkinointiviestintä, sisällöntuotanto, brändäys, tapahtumat, inbound&outbound
 • HR: employer branding, hakijaviestintä, oppilaitosyhteistyö, tapahtumat
 • Palvelumuotoilu
 • Tapahtumasuunnittelu

 

Missä olet viiden vuoden päästä?

 • Asiantuntijana, koordinointi/kehitystehtävissä kansainvälisessä ympäristössä toimivassa yrityksessä.
 • Toimenkuva liittyisi markkinointiin, viestintään tai HR:ään.
 • Tehtävänä olisi ainakin tapahtumasuunnittelu
 • Toiminta sallisi asiakaslähtöisen näkökulman

 

Mitä toivot yritykseltä?

 • Hyviä etenemismahdollisuuksia: joko mahdollisuus edetä eteenpäin organisaatiossa tai laajentaa toimenkuvaa omien kiinnostusten mukaan
 • Mahdollisuutta kansainvälistyä: työskentely englanniksi, mahdollisuus lähteä expatiksi
 • Coachaavaa johtamistyyliä: annetaan mahdollisuus kehittää omaa osaamista ja tuetaan työntekijöitä saavuttamaan parhaansa antamalla mahdollisuuksia
 • Mahdollisuutta verkostoitua: työntekijä otetaan sisään yritykseen, mahdollinen ohjelma nuorille työntekijöille

 

Viimeinen osio listasta ei välttämättä tule pitämään paikkaansa ainakaan ensimmäisen työpaikan kohdalla, mutta se antaa silti hyvin osviittaa siihen, millaisia yrityksiä kannattaa tulevaisuudessa silmäillä. Itse näkisin vihtyväni pitkään yhdessä yrityksessä, minkä takia saatan arvottaa enemmn juuri etenemismahdollisuuksia ja mahdollisuutta liikkua organisaation sisällä eri tehtävissä. Millainen on sinun listasi?

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s